Belangrijk: Hou er rekening mee dat de procedure voor het ophalen van de wagen van groot belang is en we u daarom aanraden om zeer strikt de volgende stappen te volgen.

• De bestuurder verbindt zich er toe om de wagen op volgende wijze terug te brengen bij de eigenaar:
    • in dezelfde staat als aan het begin van de autodeel periode, zowel qua functie als veiligheid van het voertuig.
    • proper en zonder schade anders dan mogelijke schade vastgesteld voor de start van het autodelen
    • met een brandstofpeil gelijkwaardig aan het peil bij begin van de autodeel periode

Finally the driver respects the date and time of the returning of the vehicle.

Om de check-in procedure te starten moet u eerst de CarAmigo mobile app downloaden, beschikbaar voor Android en iOS. U kunt dezelfde methode gebruiken om in te loggen als op de webiste.

Wanneer u inlogt op de app zult u verschillende menu's terugvinden; mijn wagens, mijn boekingen etc. Klik op Mijn boekingen

De boeking die van start zal gaan kan bovenaan teruggevonden worden.

Klik op de boeking in kwestie om de check-in procedure te starten. Om naar het volgende scherm te gaan klikt u op de pijl bovenaan rechts.

De eerste stap is het nagaan van de identiteit van de huurder alsook de betalingswijze en de krediet/debietkaart waarmee de reservatie betaald werd. Accepteer geen krediet/debietkaarten op naam van iemands anders dan de huurder zelf.

Om verder te gaan met de procedure moet u de gegevens in de drie velden bevestigen.

Alle documenten van de huurder moeten op zijn/haar naam staan, is dit niet het geval dan mag u de sleutels niet overhandigen.

De huurder moet zijn/haar ORIGINELE rijbewijs tonen (geen kopie of foto)! Indien hij/zij twijfelt om dit te doen, weiger dan het overdragen van de sleutels.

Voor veiligheidsredenen kunt u zelf een foto nemen van het rijbewijs met de app.

Gebruik vervolgens de volgende sectie van de app om de verplichte foto's van de wagen te nemen, waarop de staat van de wagen bij aanvang van het autodelen geverifieerd kan worden.  Indien er niet voldoende licht is kunt u de wagen eerst verplaatsen. Neem minstens 4 foto's waarop alle zijden van de wagen duidelijk zichtbaar zijn.

Indien de huurder enkele krassen of andere schade opmerkt kunt u hiervan extra foto's nemen samen met enige verduidelijking erbij.

Op de laatste sectie van de app geeft u aan wat het brandstofpeil en kilometerstand van de wagen is. De beste afspraak hieromtrent is dat de huurder de wagen met een volle tank krijgt. In het geval dat het brandstofpeil niet op maximum staat hoeft de huurder de wagen ook niet met volle tank terug te brengen, maar het peil moet wel overeenkomen met het peil aan de start van de autodeel periode.

Ten laatste moeten zowel eigenaar als huurder het contract tekenen via de app en de handtekeningen opslaan.

Eens de handtekeningen opgeslaan werden zullen beide partijen een email ontvangen met een kopie van het contract in PDF formaat, inclusief de handtekeningen. Dit kan geprint worden in het geval een papieren versie nodig is.