1. U verdient er geld mee


Heeft u er al bij stilgestaan hoe vaak u nu juist uw wagen gebruikt? vele notabele bronnen geven aan dat een wagen na aankoop gemiddeld slechts 5% concreet gebruikt word, terwijl hij de rest van de tijd ongebruikt voor het huis geparkeerd staat en slechts stof staat te vergaren. Dit is nog lager dan het gemiddeld gebruik van een boormachine! Wanneer we echter de auto zouden uitlenen voor een zachte prijs aan de buur of de gemeenschap voor een dag of twee, dan zetten we deze passiviteit juist om naar een pluspunt van de wagen. 


2. Anderen betalen nu de rekeningen voor jouw wagen


Vandaag de dag is een auto bezitten duurder en duurder door nieuwe belastingen, de verzekering, hogere brandstofprijzen en regelmatig onderhoud. Laat ons ook het verplichte tolvignet en de parkingkosten niet vergeten, vooral dan wanneer u in een grote stad woont. Volgens een tweede studie kunnen de maandelijkse kosten oplopen tot 200 euro. Via autodelen kan de eigenaar van de wagen een deel van deze kosten recupereren. 


3. Er zijn geen kosten in het geval van een panne


Wanneer u een wagen verhuurt via een online platform beschermt deze uw bezit met een alomvattende verzekering en een pechdienst die 24/7 werkt. Indien uw wagen een kras opliep of een panne meemaakte, volgt een beschrijving van elk incident volgens het protocol van het platform en schade zal vergoed worden via een waarborg die op voorhand gestort werd.


4. Gezonder en ecovriendelijk


Het kan misschien nogal abstract klinken maar voor elke wagen die men deelt verdwijnen er 7 tot 12 wagens van de weg.... Wat natuurlijk meer verse lucht en minder verkeer met zich mee brengt. Mensen die hun wagen delen zijn ook nog eens meer geneigd om naar alternatieven voor mobiliteit op zoek te gaan - wanneer de eigen wagen geld opbrengt is het immers beter om er zelf minder gebruik van te maken. 


5. Sociaal experiment


In een wereld waarin tijd voorbij lijkt te vliegen en sociale contacten steeds meer gelimiteerd raken, en hierdoor ook meer waarde krijgen, bieden autodeel platformen nieuwe kansen aan voor beide partijen, huurder en verhuurder, om een nieuwe sociale ervaring te leren kennen, met de mogelijkheid tot nieuwe vriendschappen en het leren kennen van nieuwe mensen binnen de eigen gemeenschap.