Ter herinnering: Het autodeel contract is niet langer op papier beschikbaar, enkel in een elektronische versie, te verkrijgen via de CarAmigo app op de smartphone van de eigenaar. Indien u door onvoorziene problemen de GSM van de eigenaar niet kan gebruiken (batterij leeg, geen internet connectie...) dan moet u de GSM van de huurder gebruiken. Open de app op zijn/haar toestel en laat de eigenaar inloggen zodat de check-in procedure normaal kan verlopen en de e-signature gezet kan worden. Zorg hierna dat de eigenaar kan uitloggen en de inloggegevens niet bewaard worden.

Eigenaar:

1. Verifieer zeker de documenten van de huurder:

a. Het originele rijbewijs (uit voorzorg vragen we u om hiervan een foto te nemen via de app)

b. De krediet/debetkaart die gebruikt werd om de reservatie op CarAmigo te boeken: aangezien een deel van het kaartnummer aangeduid staat op het autodeel contract kunt u dit nagaan vooraleer u de sleutels overhandigt.

2. Mits gebruik van de app, doet u de check-in van de wagen, u overloopt dus interieur en exterieur.

3. Nog steeds via de app tekent u vervolgens het autodeel contract

4. Geef de huurder de wagen documenten

5. Geef de huurder de sleutels zodat deze meteen op weg kan zijn

Belangrijk: Elk document van de huurder moet DEZELFDE NAAM vertonen, anders moet u WEIGEREN de sleutels over te dragen!

Huurder:

1. toon de eigenaar:

• Uw rijbewijs (uit voorzorg zal de eigenaar gevraagd worden hier een foto van te nemen via de app dat voor, onder meer, het tekenen van het contract gebruikt zal worden.
  • De krediet/debet kaart die u gebruikte om de reservatie op CarAmigo te boeken

2. Ga zorgvuldig de documenten van de wagen na

• Het inschrijvingsbewijs van de wagen
  • Het verzekeringsbewijs en de vervaldatum
  • Het certificaat van de autokeuring en de vervaldatum

3. Mits gebruik van de app doet u vervolgens de check-in, u kijkt dus interieur en exterieur na. Aarzel niet om de eigenaar te vragen de wagen naar een meer verlichte plek te rijden aangezien u problemen die tijdens deze check-in niet naar boven kwamen (krassen, vuil exterieur...) niet later nog kunt aankaarten
4. Nog steeds via de app tekent u vervolgens het autodeel contract
5. Ontvang de sleutels en u bent vertrokken!

Belangrijk: Al uw documenten moeten DEZELFDDE NAAM tonen, is dit niet geval dan zal de eigenaar WEIGEREN om u de sleutels te overhandigen, het autodelen zal geannuleerd worden en u zult mogelijks kosten aangerekend worden!