Het klassieke autodelen, zoals het Autopia-model, betreft een groep mensen die onderling beslissen om samen één of meerdere auto’s met elkaar te delen. Eén of meerdere voertuigen worden ter beschikking gesteld binnen een voorbepaalde groep, nl. een gesloten gemeenschap. Dit model is gelimiteerd in de zin dat het moeilijk is om andere personen te vinden die een voertuig willen delen, alsook het aantal beschikbare voertuigen.

Met CarAmigo zetten we een marktplaats neer waar mensen die hun auto weinig gebruiken, hun voertuig kunnen delen met anderen zonder daar extra moeite voor te doen. Op die manier vallen de communale beperkingen weg en personen moeten niet meer actief zoeken naar anderen om een voertuig te delen; het is de marktwerking zelf die toekomstige gebruikers vindt. En naarmate de markt zich verder ontwikkelt, zullen ook steeds meer auto’s ter beschikking staan.