Het klassieke autodelen, zoals het Autopia-model, bestaat reeds enkele jaren en betreft een groep mensen die onderling beslissen om samen één of meerdere auto’s met elkaar te delen. Eén of meerdere voertuigen worden ter beschikking gesteld binnen een op voorhand bepaalde groep, een gesloten gemeenschap dus. Dit model is gelimiteerd in de zin dat:

1. het moeilijk is om andere personen te vinden die een voertuig willen delen en bepaalde organisatorische problemen zich vaak stellen

2 het aantal beschikbare voertuigen is zeer gelimiteerd waardoor sommige potentieële gebruikers binnen de groep zonder wagen blijven aangezien iemand anders sneller geboekt heeft.

Met CarAmigo zetten we een marktplaats neer waar mensen die hun auto weinig gebruiken hun voertuig kunnen delen met anderen zonder daar de vermelde extra moeite voor te doen. Op die manier vallen de communale beperkingen weg en moeten personen niet langer actief zoeken naar anderen om een voertuig te delen; het is de marktwerking zelf die toekomstige gebruikers zal vinden. En naarmate de markt zich verder ontwikkelt, zullen ook steeds meer auto’s ter beschikking staan. Zo valt de "pech" weg van die ene wagen die weer maar eens door een ander geboekt is of het probleem van steeds weer enkel een stadswagen te kunnen huren wanneer u nood heeft aan een meer all-round voertuig.